Magyar
BETA Magyar Filmunió Városligeti fasor 38. - Budapest - 1068 – Hungary - Phone: +36(1) 351 7760, - Fax: +36(1) 352 6734
filmunio
fb-fu rss

Welcome to the website of Magyar Filmunió

 

Read more...
 

Két magyar rövidfilm Cannes-ban

a_kivegzees_100Szőcs Petra rövidfilmje, A KIVÉGZÉS indul az Arany Pálmáért.
PROVINCIA című rövidfilmjével Kárpáti György Mór a Cinéfondation szekcióban, a filmfőiskolák legjobbjainak versenyében mutatkozhat be a filmvilág elsőszámú nemzetközi fórumán, a 67. Cannes-i Filmfesztiválon.

Read more...
 

Elhunyt Vezér Éva

vezer_eva_ffElhunyt Vezér Éva, a Magyar Filmunió volt ügyvezető igazgatója, a Magyar Filmszemle Szervező Bizottságának és a Magyar Filmművészek Szövetségének tiszteletbeli tagja, a European Film Promotion volt elnöke – tudatta a Magyar Filmművészek Szövetsége szombaton az MTI-vel.

Read more...
 

EFA-díjért indul Szabó Simon rövidfilmje

szabo_simon_2011_100Szabó Simon FAL című rendezése díjat nyert a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilm fesztiválján a hétvégén: a díj automatikus jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2014-es rövidfilm díjára.

Read more...
 

Portói filmdíj: A legjobb az ISTENI MŰSZAK

istenimuszak100_otvosBodzsár Márk filmje nyerte a Fantasporto filmfesztivál Rendezők Hete programjának Manoel de Oliveira-díját szombat este.

Read more...
 

Berlinale: Elismerő oklevél a magyar diplomafilmnek

fergeroland_portre_2014_100Ferge Roland, a BKF Művészeti Karának friss diplomása EL című fekete-fehér rövidfilmjét elismerő oklevéllel tüntette ki a berlini filmfesztivál Generation programjának nemzetközi zsűrije.

Read more...
 

The Hollywood Reporter: A VIHARSAROK magába szippantó dráma

viharsarok_balaton_100Berlinale (MTI) - A VIHARSAROK meggyőző alakításokból és csodálatos képekből komponált, magába szippantó dráma - írta Császi Ádám rendezői bemutatkozásáról a The Hollywood Reporter.

Read more...
 

Kezdődik a 64. Berlinale

berlinale_silverbear1VIHARSAROK világpremier, két magyar rövidfilm és két filmterv is gazdagítja az élvonalbeli nemzetközi filmfesztivál idei programját, valamint a filmvásáron az ISTENI MŰSZAK-ot és a COMING OUT-ot is bemutatja a Filmalap.
Vetítési időpontok és helyszínek

Read more...
 

Berlinale: Két új magyar filmterv a koprodukciós fórumon

fliegauf_toronto_2012A Mécs Mónika és Rohonyi Gábor rendezésében készülő GINGKO-t meghívta a Berlinale koprodukciós fóruma. A Filmalap által támogatott filmterv kiindulási pontja a 2000-ben történt halálos gázolás Leányfalun.
Fliegauf Bence ISAURA HÁZA című sci-fi filmterve is bemutatkozik a rangos szakmai rendezvényen február elején.

Read more...
 

A VIHARSAROK a Berlinalén mutatkozik be a nagyvilágnak

csaaszi_aadaam2008_100Császi Ádám játékfilm rendezői bemutatkozását, mely a Filmalap támogatásával készült, februárban műsorra tűzi a Berlinale Panoráma válogatása.

Read more...
 

Nagy Dénes dokumentumfilmje Rotterdamban

nagy_denes_100A MÁSIK MAGYARORSZÁG – TÖREDÉKEK EGY FALU HÉTKÖZNAPJAIBÓL című alkotást műsorra tűzi a január 22-én kezdődő rangos rotterdami filmfesztivál.

Read more...